.

Hei! Dette er den gamle bloggen min! Viss du trykkjer på bildet til venstre med fjøra, kjem du til den nye bloggen min!!!

Velkommen! :)


This is my old blog. Push the picture with the feather at your left, to visit my new blog!

Welcome! :)onsdag 27. januar 2010

Inspirasjon?

Eg er taletrengt for tida. Sikkert for at eg har vore i kontakt med så mange kjekke medbloggarar siste dagane! Eg har fleire gongar fått spørsmål om kvar eg hentar inspirasjon? Og svaret var ikkje så lett å gi. Min inspirasjon er livet eg lever. På gode dagar er idèane mange, på dei dårlege er det lite futt i meg. Sånn er det nok for alle. Eg trur dette med å skape er medfødt. Berre at somme har meir trong til å leve det ut enn andre. Eg trur nok ein del av dei som ligg på toppen av denne statistikken, er å finne her inne i bloggverda? Eg las ein artikkel ein dag, der det stod at ein bloggar for å bli sett, og anerkjent av andre. Det stod så dumt, fekk det til å sjå negativt ut? Det er vel ingenting gale i å bli sett? Eg trur det hadde vore smått med utvikling i verda, dersom grunderar og andre foregangsmenn og kvinner ikkje fanns? For å bli inspirert, og vere kreativ er det viktig å ha det godt med seg sjølv. No veit eg at mange kunstnerar arbeider best i tungsinn. Men for oss som likar å styre med interiør, har eg ei kjensle av at godt humør er viktig? Ellers blir eg veldig inpirert av stemningar og synsinntrykk. Eg har mange favorittbloggar, for det finns SÅ mange fine. Men er veldig svak for Islandske Gùa, og hennar blogg Hvitur Lakkris. Dessutan er Gùa ei kjempeflott dame, med meir enn eit vakkert hus. Ho skriv godt, og lyser opp mitt indre! Eg ser aldri det heilt storslåtte i ein blogg med vakre bilder, viss der ikkje er ein hjertevarm person bak...

Idèane mine veit eg ikkje kvar dei kjem ifrå? Men eg er eit nattmenneske, og det meste gale eg funderer på, skjer etter klokka tolv... Det vere seg avispapirgardin eller skriving på boka mi. Og så har eg bilda mine. Det er nok dei som verkeleg hjalp meg i gang att i haust. Eg elskar å ta bilder, og ellers å studere interiør eller natur. Eg er lett å gjere glad :) Eg tek ofte mellom femti og hundre bilder for dag. Så blir dei lagra på den eksterne harddisken min, i mapper på dagens dato. Og eg har SÅ mange fine, som aldri når offentlegheita :) Bilda under her, tok eg klokka ett natta til mandag. Og eg trur det var der alt det franske eg har babla om denne veka, kom ifrå. Så her er eit reelt eksempel på Elininspirasjon, med element eg berre ELSKAR! :)
Fortell meg gjerne om kva som inspirerar deg!15 kommentarer:

Line fra huset på landet sa...

Jeg er virkelig imponert Elin!!! Så fiin liftgardin! Utrolig godt påfunn! Superlativer, superlativer!!!

I tillegg synes jeg du har så mange fine tanker om forskjellige ting, og ikke minst..setter svært gode ord på det! God lesning:)

Klem, Line

Kristine sa...

Tusen takk igjen Elin, for at du deler tankene og ordene dine. Du skriver så levende og vakkert, og jeg kjenner meg ofte igjen.

Jeg har også tro på at inspirasjon, kreativitet og nattestid henger sammen :)

Selv inspireres jeg ofte av musikk, av havet, av vakre bilder, farger, ord og ikke minst mennesker.

Du er en kilde til inspirasjon for meg :)

Ha en fin kveld, søte Elin.

Varm klem

With Love, Marianne sa...

Skal sei sida di gjer det godt om dagen!!!! Grattis, det fortjener du virkelig, så mykje arbeid du legg i det, og så mange du gleder kvar dag.

Takk for tips om den fine bloggen, virkelig mange fine bilder. Eg er ikkje så flink til å lese så mykje tekst, iallefall ikkje no som tida ikkje strekk til... Men eg prøver så ofte eg kan å lese din tekst da. Du er superflink til å skrive, og så blir det jo ekstra spesielt fordi eg kjenner deg.

Kven inspirerer meg? Det må være du, mest av alt! Takk, vennen, for at du inspirerer og at du er du!

Ha en fin kveld

Klem ♥

wenche sa...

Hei Elin. På tide med en liten kommentar etter noken besøk her inne. Ramla over bloggen din ved ei tilfeldigheit, og har hatt fleire gode stunder med bloggen din, tekoppen og sofaen etter det. Er utvadra møring, litt lenger inn i fjorden enn dej. Når heimlengselen sett inn, så er det heil supert å lese bloggen din, og ikkje minst kikke på dei flotte og inspirerande bilda du tar. Blogg med drømmegaranti er ikkje værst!

Draume Elin :) sa...

Hei Wenche! Så kjekt att du la att ei helsing! Og ikkje minst at eg kan hjelpe på heimlengsel! Eg har sjølv bodd vekke i seks år, og eg lengta heim til fjorden min stadig... Men eg gleedar meg over fjord og fjell kvar einaste dag. Det er viktig å sjå alt det vakre rundt seg!

Ha ein fin kveld!
Klem frå Elin :)

Anette Willemine sa...

Ja, det er ikke mange som har franske aviser som liftgardin! Utrolig tøft!

Mange nydelige tilbakemeldinger på innlegget under. Det er flott når vi mennesker kan tørre å uttrykke hva vi tenker. Å dele ord kan forløse mange følelser, både de glade og de triste. Jeg tror mange sitter ensomme å ikke har så mange å dele med. Å blogge kan være en fin måte å kommunisere på. Det finnes utrolig mange flotte mennesker her inne.
Å få hyggelige tilbakemeldinger på det man skriver og deler av ulike ting, gir helt klart en god følelse. Å vite at man kan gjøre noen glad ved å legge igjen noen ord gir meg også glede tilbake.

Jeg er så glad du er her inne, Elin! Håper vi kan fortsette å dele med hverandre i lang, lang tid...

Varm klem fra
Anette Willemine

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Elin!! Så herlige bilder!! Vakker inspirasjon!! Deilige kontraster; de elegante prismene, det slitte treverket og det litt rustikke metallet! Helt herlig! Jeg får mye inspirasjon av å vandre rundt i gamle, sjarmerende boligfelt. Gamle sveitserhus med flotte utskjæringer. Hvite stakittggjerder. Frodige hager. Mmm... Da koser jeg meg:)


Ha en fortsatt fin dag!!

Klem
Anette:)

p.s. har svart på spm. ditt "inne hos meg". Håper det er greit?

lisje astrid's husblogg sa...

Å Elein du skriver så bra!Og så masse kloke ord...
Eg gledar meg stort til å lese boka di:)
Eit møte må vi få til etterkvart ja:)
Ønskar deg ei herleg god arbeidsøkt..:)
Klem frå Astrid:)

Hjemmefruen sa...

Du skriver så bra og tar så bra bilder - det blir bra blogg av slik:-)

Klem

Ingunn sa...

Det å bli sett og bli anerkjent er kanskje viktig for mange. Men det er ikke derfor vi blogger tror jeg. Selv har jeg alltid likt å skrive, skape, rydde og være interaktive med andre.

Må smile litt når jeg ser du er nattmenneske. Det er jeg og. Jeg sovner nok i snitt kl to.

Kjempefine bilder du viser.

Varm klem ingunn :)

Ellemeller sa...

Eg hentar isnpirasjon på nettet, på syrommet, i bøker, naturen, hjå naboen, på tv... ja, stort sett over alt. Eg tenkjer design, søm og interiør 24 timar i døgeret, det er ikkje tull ein gong. Eg er nok litt kjedeleg;)

Bileta dine er lekre!!

sologbolig sa...

Gardina i det forrige innlegget var råstilig. Du er ein god skrivar og det er kjekt å lesa innlegga dine. du spør kva som inspirerar meg, det kan vera så mangt: ein tanke som får spinna litt, bilete som eg har sett og som set ideane i gang, bloggar som eg besøker,blad og bøker som eg les, alle reisene mine med inntrykk og framand arkitektur, og av og til kjem det berre av seg sjøl !! Ha ein fin kveld (den er vel berre nett starta for oss nattmennesker !!?)

naturglede sa...

Jeg lar meg inspirere av så mye. Naturen, ukeblader, drømmer,venner, tv-program og DEG!

Hverdagen vår sa...

jeg er nok litt som deg, tankene og inspirasjonen kommer om natten og mannen han bare smiler og rister på hodet og lurer på hva skal du nå da;)
Men, han er like ens-
Stillig med avisene ved vinduet og de gamle skiene du har satt ved siden av, en hyggelig og varm og lun gang, hjelpes meg hvordan får du det til, her er det støtt kaos med slalomstøvler og hjelmer og det som er og at mor setter frem kurver det hjelper ikke...
Vil ønske deg en god helg også jeg da, siden jeg skal jobbe tre kvelder fremover nå og rennkjøring blir det lite nett i helgen, kos deg og så "blogges" vi til uken.

Klem fra Eli

Mitt hvite hus sa...

Herlig ELin... en kort hilsen i dag..skal på jobb.,men måtte bare innom... du skriver så varmt og fint og bloggen til Gùa er nydelig , varm og inspirerende..

nyt dagen
Klem Kerstin