.

Hei! Dette er den gamle bloggen min! Viss du trykkjer på bildet til venstre med fjøra, kjem du til den nye bloggen min!!!

Velkommen! :)


This is my old blog. Push the picture with the feather at your left, to visit my new blog!

Welcome! :)lørdag 20. februar 2010

Vinterferie ved sjøen...

Av og til må eg overraske meg sjølv. Gjere noko uventa, for å få fart på blodomløp og kreativitet. I dag er ein slik dag. Det å gjere ting, du har tenkt på, men ikkje gjort... Det vart ein kald halvtime. Med ein handfull minusgrader og kostande austavind langs fjorden, vart fingrane heilt vekkfrosne. Men du verden; for ei oppleving! :) Håper du også kjenner vinden, høyrer bølgeskvulp og merkar den salte sjølufta! Herleg! Dette er ein av grunnane til å bu på ein plass ingen skulle tru...
Ha ein flott laurdag!
fredag 19. februar 2010

I`m alive :)

Det er jammen hardt å vere utan pc ;) I går ettermiddag takka han for seg igjen. Fullstendig. Og kom ikkje på att før klokka halv ti i kveld. No ser det ut til at alt er OK? Eg har verkeleg sakna alle gode bloggedamer i dag :) Men husvasken gjekk unna ekstra fort, og lang gåtur og tusen småærend har fyllt dagen min. Vi har fantastisk vintervèr, men det er kaldt! Eg har blitt van med det, og kroppen kranglar ikkje. Eg har fått eit gamaldags "strykehjern" i hende. Denne fjøla med handtak vart brukt til å glatte dukar og klede. Ho er nok eit par hundre år gamal. Og etter lang og tru teneste, og ein ferie på 60-70 år, er ho så heldig å få kome opp på veggen her i huset. Og sjølvsagt har ho vore fotomodell i dag i det vakre solskinet :) 

Ha ei flott helg!


torsdag 18. februar 2010

Reir av lerk og franske aviser


I dag vakna eg med inspirasjon. Noko av det beste eg veit. Må innrømme at eg har vore litt tørr i toppen siste veka. Men etter tolv i natt, kom det ein idè rekande på ei fjøl. Sånn som det heldigvis gjer av og til. I dag har eg kosa meg. Eg har bygd reir. Og slik som mine fuglevener, brukte eg ulike materialer. Lerkegreiner er eg veldig glad i, og brukar dei året rundt. Heldigvis har eg eit stort lager på vår vinterstengde hagestove. Fuglane fletter strå og gras rundt kvistane sine. Men ho Elin brukar gamle sider frå ei bok... Hilde Heimdal har det meste ei opprådd interiørdame treng for å bli glad :) Egga er kledde med franske avissider, og har fått magebelte av eit vakkert band med skrifta "amor vincit omnia" frå Panduro. Nokre små perler fekk lov å bli sydd på også. Der er ekte egg inni, viss nokon lurer :) I denne stunda av skapelse, vart eine kommoden på stova ominreidd med pynteting. No er temaet vår... Synes du det er for tidleg å lage påskepynt kanskje? Du får ta det ved anledning! Her i huset blir ting til, når inspirasjonen er der! ;)Ynskjer alle ein fortreffeleg torsdag!onsdag 17. februar 2010

Tillegg...


Hei alle gode! Tusen takk for alle helsingar til storebror! Han er glad for all omtanken frå kjekke blogginer (som han har døypt oss...) Han lurte imidlertid på kva som står på telefonen? Og eg min luring har gløymt å leggje ut bilde av sjølve "medaljongen" på framsida! Så her er den! Vakker og fargerik! :)See you soon :)


I just call to say I love you...

I dag har storebroren min bursdag, og eg trur han er ganske oppdatert på kva som skjer her inne? ;) Eg vil ynskje alt det beste for dagen og framtida! Og bilda i dag er av ein telefon han lånte meg for nokre år sidan. Eg passar godt på skatten! Vakre detaljar, og imponerande design!
 Ein god klem sendast herved i retning Oslo! :)

Ha ein fin dag alle dokke andre også!


Hjelp til nye bloggarar! :)


Hei!
I dag vil eg prøve å hjelpe litt til! Får innimellom spørsmål om lay out på sida mi. Og eg er IKKJE den rette til å spørje om slikt. Eg har brukt blod sveitte og tårer metoden sjølv. Hadde null peiling i september... Men her er i alle fall nokre tips som ikkje er så vanskelege.

Viss du brukar Blogger, er der mange widgets inne på sida der du bestemmer utsjånaden til bloggen din, UTFORMING.  Trykk på : legg til widget. Her kan du bla deg nedover og finne ulike valg. Det som er fint, er at widgeten legg seg direkte på plass. Du slepp å lime inn HTML kodar. Du kan bla deg nedover, og finn beskrevet dei ulike funksjonane. Det kan vere etikettar som viser kva innlegga dine handlar om. Viss dette skal fungere, må du alltid huske å skrive dette under nye innlegg der ei rute viser :Etiketter:. Kjempeenkelt! Du vel sjølv kva du vil kalle dei ulike temaene dine for.

Du kan også lage deg bloggrollar, som viser kva bloggar du følgjer, eller lister over yndlingsnettstadar osv. Dei fleste har allereie lagt inn bilder, og då kan dei å bruke denne reiskapen. 

Viss du dristar deg ut i den store vide verda for å hente HTML kodar, skal desse limast inn under widgeten med same navn. Eg fekk enormt med hjelp frå skjønne Jorid med bloggen Noe på hjertet. Ho berga meg frå desperat sletting av alt eg kava med. Viss du trykkjer på
linken i setninga over, kjem du rett til hennar designhjelp.

Det neste eg har fått spørsmål om, er header. Eg har laga mine i Picnik og Photoscape. Førstnevnte eit enkelt og greit redigeringsprogram, der du kan velgje mellom ei rekkje funksjonar. Du registrerar deg, men det er gratis. Ein kan abbonere på heile programmet, men du har meir enn nok funksjonar gratis. Du går inn på COLLAGE på startsida. Her kan du laste opp inntil 5 bilder i gongen. Desse hentar du frå tidlegare lagra filer. Eg brukar alltid mine eigne bilder, men dette bestemmer du sjølv. Så velger du eit utseende på bildepresentasjonen til venstre. F.eks. 3 bilder på rad. Så fører du dine eigne bilder over til dei tomme rutene. Når du er fornøgd, trykkjer du på DONE. Her kan du redigere bilda dine med EDIT og CREATE knappen. Her vil eg anbefale at du berre leikar deg fram til ynskja resultat. Trykk og lær! Du har ganske mange funksjonar som ligg og ventar på deg! Alt frå skarpheit og fargeglød, til tekstval og rammer.  Under størrelse, ligg mine headarar på 1070 i breidde. Dette kan du forandre under knappen EDIT og REZIZE.

Når du er ferdig, trykkjer du på SAVE & SHARE, og finn eit navn på collagen. Dette legg du i ei fil du brukar til bilder. Min header ligg øverst på sida eg fortalde om før,UTFORMING. Her kan du fjerne ei eventuell overskrift, og ha collagen med bilder og tekst i staden for. Trykk på  "I stedet for tittel og beskrivelse"

Viss du vil ha signatur under innlegga dine, finn du dette og mykje meir inne hos Jorid.

Kanskje dette var meir forvirrande enn oppklarande? ;)
Eg synes nesten det er skummelt å gje råd, sidan eg kan så lite sjølv.
Men eg håper at nokon kan ha nytte av dette?Tusen takk! :)


Eg vil berre få takke for awardane eg har fått i det siste! Kjempekoseleg! :) Og sjølv om eg har fortalt om meg sjølv ein gong før, tek eg nokre punkt til :) Fekk denne av Anja-Elin med bloggen Vakre augeblikk
Tusen takk!

Eg har trena meir siste åra, enn nokon gong før i livet
Eg er AVHENGIG av å kunne gå mykje, gjerne i fjellet
Eg har eit mål om å bestige ein spesiell fjelltopp i 2010
Eg er på veg ut att i arbeid etter to år som sjukmeld

Og så fekk eg denne med Marianne med bloggen Hverdagslykke
Tusen takk!
 

10 ting som gjer meg glad:

♥ Borna mine
♥Å få vere frisk
♥Å få gå tur saman med min kjære
♥Å ha det kjekt saman med vener
♥Å vere kreativ
♥Å ha ei god skriveøkt
♥Å gjere andre glade
♥Å halde på med nye prosjekt i og utanfor huset vårt
♥Å grave i molda, plante og luke
♥Vakre solnedgangar

Og så har eg klart noko så grusomt som å gløyme kven eg fekk den tredje med? Uff. Beklager!!! Sånn er det når ein har rot i sysakene! Minn meg gjerne på det dersom du les dette! Har leita i kommentarane, men kan sjølvsagt ikkje finne deg!


Eg vil gje desse awardane til dei som strevar så veldig med å kome i gang med blogginga si! Det er ikkje enkelt!!! Frustrerande rett og slett. Eg vil prøve å hjelpe til litt i løpet av dei neste dagane. Kjem tilbake med eit innlegg om dette.

 tirsdag 16. februar 2010

mandag 15. februar 2010

Avispapirdesign à la draumesidene...To be continued...


Inspirasjon frå Hilde Heimdal :)


Eg har ikkje tid å skrive noko gjennomtenkt innlegg i dag; for sjå kva eg fann i postkassa i går kveld! :)
Hadde gløymt å hente posten på laurdag, og for nokre skattar som låg der og venta!
Pakken frå Hilde Heimdal avslørte det eine underet etter det andre... Og no skal eg bruke alt til å lage vakre ting. Gleder meg som ein unge! Men akkurat no ligg innhaldet ute på kassene i gangen, og er berre nydeleg... Dersom du ikkje er typen som likar å klippe og lime, vil eg likevel anbefale dette som enkel og vakker pynt! Berre sjå kor fint det er! :)
Ha ein alldeles herleg måndag!
Her er det sol, fuglesang  og blå himmel!søndag 14. februar 2010

Innlegg nr.200 :)

Hei! Håper alle har hatt ein fin dag! Mange grunnar til å feire, og då har vel fleire teke del i festivitasen også? Her byrja morsdagen klokka halv eitt i natt, med att lillebror byrja å kaste opp. Eg som var heime åleine, vart liten grand stressa. All ære til mammaer og pappaer rundt om som ordner opp på eiga hand! Men heldigvis var lillemann veldig flink, og vi kom oss gjennom natta på godkjent vis. Eg fekk flotte morsdagskort frå dei to håpefulle på morgonkvisten, sjølv om lillebror stod der ein smule bleik om nebbet... I dag har det gått i vasking og desinfisering av bad, og klesvask. Mc.Dreamy kom att ut på ettermiddagen, til ei litt betutta Elin, smal i augene og med kledeleg blå ringar under augene. (Har blåe auger, og då matcha vel fargen?) Men: så fekk eg meg kvit hortensia og siste cd`en til Rihanna. Takk og pris for søndagsåpent på Plantasjen! Mi supersnille mamma gav oss god middag. Og etter å ha gått meg ein laaang tur, ja så er eg god som ny igjen :) Bolleeting og slikt, trur eg vi må ta igjen. Lillebror har fått leve på Mariekjeks og Polarbrød utover dagen. Så blir det spennande å sjå om vi andre slepp unna? Vi er optimistiske, til det motsatte er bevist... ;) Han kom akkurat og sa til meg at han trudde han var så sjuk at han måtte vere heime i morgon frå barnehagen ;) Hi-hi!Eg oppdaga at dette er innlegg nr.200 :) Passande dag å feire det på!
Ha ein fin søndagskveld! No nærmer vi oss mars med stormskritt!Woman...