.

Hei! Dette er den gamle bloggen min! Viss du trykkjer på bildet til venstre med fjøra, kjem du til den nye bloggen min!!!

Velkommen! :)


This is my old blog. Push the picture with the feather at your left, to visit my new blog!

Welcome! :)tirsdag 8. desember 2009

Kromkakebakar på 88 år...

Eg er så heldig å ha gode vener som er godt opp i åra. Eg har alltid sett pris på eldre menneske, og veit at vi aldri kan lære for mykje av dei som har gått rundt på jorda før oss. Og når så ei av desse veninnene mine på 88 år fer auge på meg hastande forbi med fotoapparatet rundt halsen og hua på snei, og ropar at eg må kome og smake... :) Det er slike uplanlagde augneblikk som ein ikkje kan få for pengar... I dag stod kromkaker på dagsorden. Fleire sortar skal tryllast fram i løpet av veka. Ho hadde heldigvis att ei steikje når eg kom, slik at eg fekk sjå korleis ho arbeidde. Sterke, trena hender, med dreisen på det meste. Mormor brukte å lage slike kaker. Ho hadde eit kjøkken på størrelse med ein femøring, men med verdas største hjerte når det kom til gjestar og matlaging. Og resultata brukte å vere eventyrlege i smaken! Det var ikkje fritt for at eg høyrde stemma til mormor i kromkakeosen... Men no skulle eg få smake 2009 årgangen; og kakene var NYDELEGE! :)Viss eg blir nesten nitti, bur heime og bakar kromkaker, då skal eg vere lukkeleg! Ære være desse kloke menneska, som står på. og viser oss yngre at livet er til for å levast!


Så sånn i tilfelle du føler deg litt uopplagt til julebaksten... ;)
Ha ein fin tysdag!post signature

9 kommentarer:

Idun.. sa...

Så koseleg! Det er viktig å ta seg tid til våre eldre :)

Pappa har fått arva min bestefars krumkakeutstyr, og sjølv om det er kjekt at han kan vidareføre tradisjonen er det vemodig at bestefar ikkje skal steike fleire krumkaker.. For han laga dei beste! Lauvtynne og kjempegode! *nam*

*klem*

Villmarkstausa sa...

Så hyggelig med en slik innbydelse;-))De gamle skal vi ta vare på!

Marianne sa...

Så koselig innlegg, vennen!

sigrid sa...

Herlege glimt...

Anonym sa...

Hei. Har fulgt med bloggen din i noen uker og liker å lese og se om dine små hverdags opplevelser:-)) Elsker bildene av gamle hender som steiker kromkaker - fantastisk !
Ha ei fortsatt fin førjulstid.
Skogstrollet

minishabby sa...

Hei vennen:)
Et utrolig koselig innlegg!! Jeg lagde faktisk krumkaker i går. Og da sto jeg og mimra over krumkakejernet. Det var nemlig mormor som lærte meg å lage det. Hun lagde krumkaker til oss alle, og lillebroren min elsket dem. Nå som mormor har gått bort må jo jeg videreføre tradisjonen med mormors oppskrift og lillebror er alltid like overlykkelig mår jeg kommer med boksen:)
Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Nyydelige bilder Elin. Men si meg en ting. Tar du med deg julepynt ned til vannet eller? Føler jeg har begynt å lande litt nå. Må roe meg litt og da har jeg litt mer tid til på sitte her. OG det er lystbetont det:)
Ha en flott kveld og fortsett med å ta bilder. Får ikke nok;)
Stor Elinklem!

Karin sa...

Helt enig,ære være disse gamle,kloke menneskene.Likte godt de bildene som viste de varme,gamle hendene som laget krumkake.De var fine. Fikk litt vann i munnen,spiser ikke mye julebakst men litt er godt. Ha en fortsatt god uke.

Emmas Verden sa...

hei Elin :)
så heldig du har vært idag da..koselig å ta vare på hverandre :) jeg er sikker på at dere kosa dere begge 2 ;)
jeg skal bake lefser nå en av dagene..det var det farmor som gjorde..nå er det jeg & Emma ;) ..livets gang...
nyt livet og dagane Elin!!
klem til deg fra meg ;)
Anne***

Villa Luftslottet sa...

Hei på deg Elin:)
Så utrolig koselig!!!!
Ble litt sånn god misunnelig her;)
Ønsker deg en fin morgendag og så var det veldig koselig med musikk her inne:)
Natta fra meg:)