.

Hei! Dette er den gamle bloggen min! Viss du trykkjer på bildet til venstre med fjøra, kjem du til den nye bloggen min!!!

Velkommen! :)


This is my old blog. Push the picture with the feather at your left, to visit my new blog!

Welcome! :)lørdag 28. november 2009

Skomaker Andersen...

Då eg var lita jente, var det forskjellege ting som skulle til for å få rette julestemninga. Men det første som måtte på plass var den svarte smijernsadventsstaken. Han var for tynne lys slik eg hugsar det, og så trur eg at han var veldig raglete? Det var i alle fall eit fole styr for å få han til å stå rett, og at lysa ikkje skulle vere for skeive. Korriger meg gjerene kjære storesyster; du les vel dette? ;) Det andre som var livsviktig var adventskalenderen. Dessverre kan eg ikkje hugse om vi i starten hadde heimelaga kalender, eller kjøpt? Seinare år var kalenderen i alle fall kjøpt. Og så vart det aldri skikkeleg julestemning utan Skomaker Andersen og Jon Blund på barne-tv i desember... Eg husker enno den voldsomme skuffelsen, når rikskanalen prøvde seg med andre innslag... Vi kunne alle replikkane, og levde oss inn i denne serien. Heimen hans romma nok mange skattar for oss interiørinteresserte? Litt shabby, med gode loppefunn? :) Det var alltid snøv i gata hans. Ungane hadde raude kinn, og var sympatiske, hjelpsame og glade... Dei vaksne var meir skiftande i humør, men vart nøytralisert av denne skomakeren med eit hjarte større enn kaffiboks. For kaffien, den vart han stadig lens for?  Til slutt kom Jon Blund i ein eller annan rar doning, for å opplyse oss om barn sine rettigheiter i verda. Dette gjorde inntrykk, for der var teikningar barn hadde laga av ungar som ikkje hadde det så bra. Og vi andre som gleda oss til jul... Eg veit eg såg att serien for nokre år sidan, og vart litt skuffa. Eg hugsa han betre enn han var... Vi har nok forandra oss alle som såg på; men ikkje minst har samfunnet forandra seg, og underhaldninga er meir actionfyllt og spekka med detaljar. Men kanskje var adventstida med Andersen sitt varme hjerte, eit godt innslag i barndomen. Eg hadde gleda meg til Blåfjell i år, men såg at det er Jul i Svingen som skal visast. Eg synes at det var ein fin serie, men sakna meir jul! Flott musikk, og gode skodespelarar, men ikkje nok stemning for min del... Men vi kjem til å sjå på saman med borna, for det er koseleg å nærme seg den 24. på denne måten :) Innlegget i dag blir ein hyllest til fortida, til skeive lysestakar, til ein lett forvirra skomakar, Jon Blund , Tøffe Tøflus og alle dei andre i Skomakargata. Eg hadde dessverre ikkje ein persillekvast å leggje ved dei gamle skoformene :)
Snurr Film!
God laurdag!
post signature

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Elin.
Hei å hå. Tenker på deg i dag. Jeg har bursdag i dag og blir 36 år. Ønsker deg en fin adventstid med mye lys og varme.
Stor klem fra Therese K

Marianne sa...

Så koselige bilder! åh Skomaker Andersen.. det var tider det! Vi har baka julemenn og dryppa lys idag, hører på julemusikk og prøvder det vi kan for å få litt julestemning!
Klem

Hespe sa...

Åhh, så koselig innlegg Elin!! Gikk rett tilbake til barndomen jeg, mimre, mimre... Jul i Skomakergaten står enda for meg som den definitivt beste adventserien som har gått på fjernsyn. Opplever den selvsagt ikke på samme måte i dag som da, men likevel, serien gir meg en stor ro og glede, som jeg tror alle barn kunne ha hatt godt av å oppleve. Mange mener det er for gammeldags å sende en slik serie nå, men er nok ikke enig - barn har godt av å vite hvordan det faktisk var da besteforeldrene voks opp, langt fra dagens materialisme, stress og mas...

Sukk, når jeg spilte av tapen, kom jeg virkelig i julestemning :o)

Ha en herlig førjulshelg!!!

Stor klem fra Hildegunn

ps - da er pakke på vei til deg :o) Og du, da heter broren Kjell, ikke sant..?

Emmas Verden sa...

skomaker Andersen er en stor favoritt hos meg også..romantiske barndomsminner..skulle ønske dei sendte den om igjen snart..
vi har den på tape,men det blir ikke det samme :)
zinktønna er fra House Doctor..kjempetøff til juletre også ;)
mandag har jeg nok stengt ja..må en tur på julegaveshopping jeg også ;) fra 8 desember skal jeg ha langåpent til 19 hver dag(stengt mand) og til 16 på lørdager :) JUL JUL blir det nok iår også ;)
håper du føler deg bedre :)
klem til deg Elin!!
Anne***

Min Stil - Eva sa...

Hei! Takk for koselig kommentar inne hos meg! Her inne var det julestemning :)

Hverdagen vår sa...

Ja, hadde bare skomakergata kommet igjen,det er juleminner det:)
Nydelige bilder, Elin og så koselig bok du fikk av din kjære i fjor til jul-

Har vært innom deg, mange ganger men hjemme nettet har røket og mobilnettet er så tregt at jeg får helt fnatt, men jeg er på besøk og kommer sterker tilbake med kommentarer når hjemme netter er oppe å går-

Ha en fin 1 adventssøndag

Klem fra Eli

The Créme House sa...

Hei, Elin! Takker så mye for de koselige kommentarene jeg har fått av deg - setter veldig pris på det!!! Nå skal jeg titte litt mer her inne hos deg. Ha en fin 1. adventssøndag - klem fra Gro!