.

Hei! Dette er den gamle bloggen min! Viss du trykkjer på bildet til venstre med fjøra, kjem du til den nye bloggen min!!!

Velkommen! :)


This is my old blog. Push the picture with the feather at your left, to visit my new blog!

Welcome! :)lørdag 9. januar 2010

Om å setje seg mål...

Eg har vel sagt før, at eg ikkje føler for å vere sånn kjempepersonleg her inne. Men etter å ha vore hos Anne i går, vart eg veldig tankefull. Som vanleg hadde vi gode samtalar om det meste, og det er alltid kjekt å få snakke med andre om ting som opptek ein. Første januar var det akkurat to år sidan eg skada ryggen min. Eg har hatt tre skadar i nakke og korsrygg, to og ein halv prolaps... Den halve veit eg ikkje korleis det gjekk med, for eg har ikkje vore på MR igjen etterpå. For å gjere ei lang historie kort; det vart smertefulle månedar etterpå. Eg kunne ikkje ta smertestillande p.g.a. andre ting i kroppen som ikkje fungerte, og det å gå med kronisk verk er ikkje særleg oppbyggjande. Men med trening, eller rettare sagt gåturar, byrja ting å forandre seg. For eitt år sidan, bestemte eg meg for å ta kontroll over meg sjølv igjen. Og eg har aldri angra. Fjellet har vore mi redning, og frå å gå til postkassa (60 meter) auka eg avstandane etter kvart som ting vart betre. Ein bygg ikkje berre fysikken med slik trening, eg fann i alle fall mental styrke samstundes. Det er godt å klatre oppover bakkar, for å få ei vakker utsikt som belønning! I går når eg køyrde innatt frå Anne, kunne eg sjå ei opplyst fjellkjede i det fjerne. Sola held på å ta farvel med toppane over fjordbygda mi. Og eg stoppa, og tok bilder. For akkurat der klatra eg opp i slutten av august. Saman med min kjære gjennomførde eg ein tur som eg hadde drøymt om i tjue år. For meg var dette ein bekreftelse på at eg hadde vunne! Eg hadde bevist for meg sjølv, at det tilsynelatane umogelege, ER mogeleg! Og no har eg nye mål. 2010 skal bli eit godt år, der eg igjen skal fungere på normalt vis. For det har eg bestemt... :)
Sett deg realistiske mål, men husk at du kan
mykje meir enn du trur!
Berre du er du, så unik og verdifull!
Ha ein fin laurdag!
12 kommentarer:

Hilde Heimdal sa...

Hei sååå flott det du skriver. Det er sååå bra det du gjør, at du ikek satt deg ned i sofaen men gjorde som du gjorde. Dette kan også hjelpe andre, for d er så lett å gi opp for mange, særlig når det gjelder smerter.

Og uansett, syke eller friske, ALLE trenger å bevege seg og komme seg ut. Jeg jobber med saken og dette var en oppmintring for å komme meg ut :)!! Tusen takk !

Klem Hilde :)

sigrid sa...

Takk for oppmuntring...
Du er unik du også Elin!!
Takk for at du deler også ein bit av det personlege ;-)
Nyt laurdagen..

Beate sa...

Takk for inspirasjon Elin. Jeg har stor respekt for det du har fått til, og de mål du har satt deg! Det er så viktig å sette seg mål, og jeg trir du har rett, vi kan mer enn vi tror. klem

Beate sa...

Hei!
så flott du skriver! gratulerer med en fantastisk fremgang! heia deg!

klem Beate

Lycheli sa...

FOR et flott innlegg!!! Sitter jo med tårer i øynene her nå ;) Kjenner meg igjen i mye du skriver! Jeg tror innstilling og gode mennesker rundt en er den beste oppskriften på et godt liv og muligheten til å nå nye høyder, fantastisk at du har nådd dine og enda jakter etter nye! Og igjen - bildene dine er helt utrolige altså - måtte rett og slett flytte deg fra en bloggroll til en annen inne hos meg ;)

TUSEN takk for så mange fine ord inne hos meg også - jeg har lest de alle sammen men vet ikke om jeg nå har glemt spørsmål jeg burde svare på - får gå igjennom igjen ;)

Håper 2010 blir alt du ønsker deg og fortjener!!! Jeg tror det blir et strålende år for mange av oss ;)

Klem Lycheli

Lilla Blanka sa...

Hej goa Elin!

Kloka ord och väldigt vackra bilder!

Ha en jättefin lördagkväll!
Miq

Emmas Verden sa...

hei gode Elin :)
kloke ord fra ei snill dame som veit å rose andre..å være snill med andre er en god egenskap..takk for alle gode ord Elin til både meg og alle andre du møter...

et smil og en klem kan gjøre dagen god!!!

varm og god klem til deg ;)
Anne***

Karin sa...

Hei ELin! Syns det er kjemppefint at du deler litt personlige ting jeg, at en ikke bare viser lekre bilder men litt av menneske bak bloggen også. Det var så bra det du skrev, jeg håper ryggen din vil slutte å krangle med deg,å den beste medisin i hele verden er naturen. Den omfavner oss å tar imot oss å gir oss styrke,glede å fantastiske opplevelser. Bare fortsett som du gjør du Elin,du er bare fantastisk å det du deler med leserne dine er helt magisk. Riktig god helg.

Idun.. sa...

*stor klem*
godt å høyre at du er betre no, og eg er imponert over at du har klart å snu ein slik situasjon til det betre! dei alle fleste ville nok gitt opp lenge før...

pr i dag må det nok bli ein laurdag ja, eller kveld, for eg er på arbeid på vestnes heile veka.. men om det ikkje vert før så gjeng kontrakta mi ut 28.2 og då har eg allverda med fri ;)
gledar meg! :)

kjekt at du vil bli med på give away!! :)

Mitt hvite hus sa...

Et utrolig vakkert og fint innlegg.. du er en strekt person.. som har klart å kjempe o9g nådd dine mål... Jeg bøyer meg dypt for deg Elin...


vakkert...=)

Klem Kerstin

Elin sa...

Så flott at du har kommet deg såpass fort !
Du verden...den fjellturen kan du være stolt av !Det må ha vært vidunderlig å endelig greie og gjennomføre.
Ja, det er viktig å sette seg mål.
Jeg har vært hjemmeværende nå i over 7 år p.g.a. M.E. (Kronisk Utmattelse) og de første årene var jeg IKKE noe særlig....kunne knapt gå til postkassa, men nå går jeg fjellturer jeg òg. Mye takket være min lille firbeinte turvenninne.
Ha en fin uke !

Ida sa...

Hei,
og takk for besøk på bloggen min for noen dager siden. Koselig! :)
Du er velkommen innom igjen, om du vil.

Kloke tanker fra deg dette.
Jeg er kroniker med flere diagnoser.
I tillegg har et ødelagt kne satt meg ut av spill det siste året.
Ble operert i sommer.
Jeg har lært meg å kose meg med det jeg får til og å finne nye og andre gleder.
Kommer meg ikke opp på en fjelltopp med det første, men jeg bestiger likevel mange "topper" hver dag.

Håper at du får lov til å bli enda bedre. Det fortjener du. :)
Ta vare på deg selv,
og ha en fin dag og uke.

Linker deg,
og kikker innom igjen.

Klem.