.

Hei! Dette er den gamle bloggen min! Viss du trykkjer på bildet til venstre med fjøra, kjem du til den nye bloggen min!!!

Velkommen! :)


This is my old blog. Push the picture with the feather at your left, to visit my new blog!

Welcome! :)fredag 16. april 2010

Om å vere seg sjølv


Eg har ALLTID hata å bli tatt bilde av. Eg har alltid tatt bilder av andre. Til og med etter barnefødslane, er det eg som har fotografert. -Elin, nei det er bra med henne! Ho tar bilder no! (tlf.smt.etter sist fødsel, far gløymde å nevne stinga som held på å bli sydd, medan mor fotograferte...) ;) Bilde eller ikkje på bloggen? Forstår at dette også er noko som mange meiner noko om. Eg har hatt bilder. Men har sletta nokre i etterkant. Det er liksom skummelt å blottleggje seg for mykje. Har ikkje behov for det heller. Men så synes eg at det er kjempekjekt å sjå bilder av dokke andre. Å ha eit fjes bakom dei kjekke kommentarane. Og i dag kler eg meg naken for hogg. For i dag vil eg skrive om å vere seg sjølv. For ein bør tøre å vere seg sjølv. Og i mitt tilfelle, er det bloggen som har åpna augene mine igjen. Dei har vore åpne før, men så skjedde det så mykje i livet, som gjorde at det var meir behageleg å late dei att. Etter fleire år med dårleg sjølvtillit, og mykje sjukdom slapp eg lite lys inn. Men no myser eg mot verda igjen. Litt usikker, men med eit klarare mål for kvar dag. Nemleg eit liv som gjev meg lukke, og energi. Ein bør alltid søkje eit liv, der ein kan kjenne på desse kvalitetane innimellom. Kanskje ikkje heile tida, men av og til. Det er i alle fall målet mitt no. Det er ikkje sikkert at ein blir rik av denne lukka, men ho kan heller ikkje kjøpast for pengar.

Eg hadde ein kjempegod ven for nokre år sidan, Oskar. Han var godt vaksen, men starta som freelancefotograf for diverse aviser. Han vart ein mentor for meg, og lærte meg uendeleg mykje om livet. Eg fekk kjenne han nokre år, før han døydde hausten 2005 av kreft. Eg saknar han. Og eg vonar at det finns ein himmel, og at Oskar smiler når han ser meg krype rundt med kameraet på snaue svaberg, i høge brøytekantar og i merkelege positurar her inne i huset. For Oskar hadde så mange draumar, og realiserte ein etter ein, før han døydde. Og han sa så ofte til meg: -ikkje bry deg om kva andre synes Elin, ver deg sjølv!

Eg har eit langt liv framfor meg, og kjenner at det er på tide å vere meg sjølv att. At eg finn styrke til ikkje å bry meg om kva andre meiner, å kunne realisere draumar og behalde håpet. Livet er ikkje enkelt. Tvert imot. Men det er i motbakke det går oppover. Eg håper at du også har styrke til å bli den beste du kan vere. For vi fortener lukke alle saman, og så blir vi ei betre utgåve av oss sjølve, viss vi opplever henne! Og husk alltid på, at du vil aldri vere den beste for dei rundt deg heller,
viss du ikkje har det godt med deg sjølv... 

Så stå på, og husk alt du har å vere glad for kvar einaste dag, men tillat deg sjølv å strekkje deg etter nye mål i framtida! Det nest beste treng ikkje alltid å vere godt nok...

Berre du er du, så unik, sterk og vakker! Difor kan du lukkast!

Eg ynskjer deg ein lysande, fin dag, Carpe Diem!21 kommentarer:

Tove sa...

Så nydelig og flott innlegg du skrevet idag.

Ha en fin helg.

Tove

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Kjempe flott innlegg, Elin!
Og alt det som du skrev er i hvertfall sant.. Alle må stå på for å få det beste ut av sine liv!

Livet er som en reise.. :)

Takk for at du er den du er, du virker som et fantastisk menneske!

Takk for de koselige kommentarene du gir.. setter pris på de!

Ha en super fredag!

Klem fra meg!

A K sa...

Flott innlegg og koselig å se bilder av deg! Du kan jo godt være mer foran kameraet også ;)

jeg føler veldig at jeg nå i min ferd i 20 årene føler at jeg fester meg litt og finner meg sjøl, for skal man være seg sjøl og stå for den man er er det jo greit å ha ett klart bilde sjøl av hvem man er :) Og jeg merker godt at når jeg får mine egne meninger og vrier på ting og livet så er det godt å kunne stå for det å være seg sjøl også :) noen ggr må man da ta en god titt i speilet og spørre "hvem er jeg" og jeg gleder meg over de mer reflekterte og mer voksne svarene jeg nå kan gi meg selv. Ikke så selvhøytidelige lenger, ikke så skråsikre osv men så godt det er fordi det er MINE svar til MEG SELV!! :)

ha en fin helg!!

klem

Unknown sa...

Carpe Diem er et flott uttrykk, men jeg har fått enda mer sansen for et annet: Sva Marga, som betyr din vei. Det er jo dette det handler om: Gripe dagen og finne sin vei. Du har funnet din vei, Elin, det ser vi av alt det gode du skriver! Lykke til videre på ferden!

Marianne With Nor sa...

Søta! Fine bilder av deg sjølv:)
Ikkje tid å lese, på jobb, venter på eit timeglass på excel..

Ha ein fin dag, snuppa! Klar for fototur snart!

Klem

Lykkeliten Studio sa...

Tusen takk for eit veldig godt og rørande innlegg!! Like før "lommeduken" måtte fram.... du traff i alle fall meg rett i hjarte ♥ Det kan til tider vere vanskelig å sette ord på følelsa... men det har du virkelig fått til her! Eg trur Oskar var ein klok mann, og han smiler nok ned til deg no ;) go`klem frå meg

Bergfrua sa...

Takk for et flott innlegg!! Det var godt å lese dette. Jeg er veldig tenkende om dagen..
Jeg tenker det er viktig å gripe sjanser og muligheter mens de er der. Leve litt i nuet, sjøl om man ofte blir klamrende til den trygge og grå hverdagen. Blogging er kreativt, det kan åpne auger på mange måter og gi oss ideer og ønsker om opplevelser og mål. En flott inspirasjonskilde. Stå på, Elin! Du har en flott blogg, og jeg henter ofte inspirasjon hos deg. Grip alle gode sjanser og muligheter.Bli rik på minner og opplevelser. Det handler om å utvide horisonten og føle seg vel.
Ha ei fin helg!

Ellemeller sa...

Nydeleg innlegg, tusen takk!!

Eg ynskjer deg òg ein strålande dag:)

Nina B. sa...

For en fint og ærlig innlegg til ettertanke. Vi har vel alle perioder der vi prøver å være det "alle andre" ønsker at vi skal være, men det nytter jo ikke. Alle trenger nok litt til på å "lande" her i livet, selv føler jeg ikke at jeg er det helt enda. Men, én dag er jeg der, og hver dag er nærmere, så vi får bare prøve å nyte ;)

Kjempefine bilder av deg, du er ei flott jente ☺
Riktig god helg! klem NinaB

minishabby sa...

Et utrolig godt innlegg Elin. Du er utrolig flink til å ordlegge deg. Dessuten så er alt så innmari sant. Han Oscar høres ut som en klok mann.
Og flotte bilder av deg. Koselig å endelig se deg:)
Elinklem!!

Familien i Fjellborg sa...

Hei hei Elin,
Utrolig vakkert innlegg idag - så heldig du er som fikk kjenne Oskar - han høres ut som et flott og klokt menneske og en god venn. Trist han ikke er med oss lenger. Veldig koselig å se bilde av deg også. En flott dame som lager flotte bilder.
Ønsker deg en fin og koselig fredag. Stor klem fra Anita S

Fru Fly * Heidi sa...

Takk for at du rørte meg i dag. Du er et fint menneske. God klem fra Heidi

Fru Fly * Heidi sa...

...og jeg glemte å si hvor vakker du er!!♥

Linda sa...

Du har skrevet et nydelig innlegg som beveger meg. Tusen takk!

Ha en strålende helg!

Klem

Monica sa...

Hei på deg.
Nydelig, rørende innlegg fra deg i dag. Tusen takk!
Ønsker deg en deilig helg.

FruLisa sa...

Du er jo like vakker som bildene du tar:-)

Kjempefint innlegg, så personlig og ærlig - takk for at du deler med oss.

Og Oskar kikker nok ned på deg, fra skya si og tenker: "Endelig!"

God klem fra Lisa

(eddas) sa...

Flott innlegg Elin mor....er så enig så enig i alt du skriver:)
Jeg tror at når en først begynner og slutte og bry seg med hva andre måtte tenke og tro....da først blir en helt lykkelig:):)
Vennen din hørtes ut som en meget klok mann.....skjønner godt at du savner han.....
Kos deg og ta bilder i helga....
her er det å stå på marked både lørdag og søndag...gleder meg masse:)
eddaKlemmer til deg min venn.....
(ps:når kommer du til Oslo:)gir meg ikke før du er her:)

Sologbolig sa...

Hei.
Eit flott, godt og sterkt innlegg med så mange viktige tankar og ord. Eg kjenner at det rører ved meg, eg kjenner meg att i mykje og eg veit at dersom ein klarer motbakkane, så vert ein sterk. Eg har gått nokre av desse bakkane ..... eg har ikkje komt opp alle, men nokon har eg klart og det gjev glede. Eg ønsker deg ei flott helg.

Karin sa...

Du er så flink til å formidle ting du har på hjertet Elin. Arti se et bildet av deg også,du er veldig fotogen å pen syns jeg. Ha en flott helg! Klem fra meg

Harmoni og Kontrast sa...

Rett i hjertet på meg, vakre du!! Så ekte og ærlig, jeg bare vet at du er et helt unikt og godt menneske - selv om jeg ikke kjenner deg;-) Ønsker deg alt godt - og kanskje kan du, som meg, finne noen gode ord og tanker her hos Camilla:
http://www.facebook.com/profile.php?id=695907674&ref=profile#!/pages/Bokprosjektet-Tanker-om/280440607009?ref=sgm
God klem fra meg

pepperkverna sa...

Nydelig skrevet! Ønsker deg alt godt! Hege